Levenstestament

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Stel je bent voor langere tijd niet meer bij machte je eigen zaken te regelen, loopt dan alles vast of worden de verplichtingen netjes en tijdig afgehandeld.

In het levenstestament leg je daarom vast wie namens jou die beslissingen kan nemen, je gevolmachtigde(en). Het is feitelijk risicomanagement in de privé sfeer.

Ook een levenstestament moet opgemaakt worden door een notaris, en het is verstandig om vooraf duidelijk in kaart te brengen wat je goed geregeld wilt hebben.

Er zijn veel adviseurs die tegen een stevige prijs hun diensten aanbieden bij het opstellen van die concepten. In de meeste gevallen is het raadplegen van een handzame checklist en overleg met de notaris toereikend.

Verschillende notarissen hebben een heldere checklist opgesteld, die je eenvoudig via internet kunt opvragen. Ook de consumentenbond publiceert hier regelmatig over en heeft zelfs een e-boekje uitgegeven. www.consumentenbond.nl/webwinkel/geld/het-levenstestament-2020 Ook op de website van de ANBO vind je een helder uitleg, alhoewel een levenstestament ook voor veel jongere mensen nodig kan zijn. https://www.anbo.nl/alles-over-het-levenstestament

Onder downloads & links levenstestamenten is meer informatie over dit onderwerp te vinden.

Nog iets niet duidelijk, richt dan die vraag aan vragen@adarma.nl.